donderdag 23 mei 2013

Waarom #Twitter toch leuk is: 6 leuke redenen

Onbenullig #-gebruik. Vertellen dat we weer in een trein zitten of dat we vanavond weer te lam zijn om zelf te kokkerellen en iets gaan halen. Of lekker een mallotig bio’tjes over onszelf typen. Het klinkt zo helemaal niet leuk, maar als ik vertel dat ik het over Twitter had, dan vinden we dat wel. Want ook ik heb me schuldig gemaakt aan die #leukesomsonbenulliglangehastagsdietochniemandleest en in mijn bio grap ik – eerlijk is eerlijk – ook maar wat. Maar het meest rare is nog, tekst vinden we saai. En je voelt hem al, Twitter zijn 140 tekens aan tekst, maar dat vinden we niet leuk, dat vinden we fantastisch en sensationeel. Waarom?



Je kunt er zeggen wat je wilt. Dat kan in de kroeg in principe ook, maar op Twitter kun je alleen digitale vuisten tegen je neus krijgen en die komen toch net iets minder hard aan. Want stel dat jij Tinkiewinkie hebt ingeschakeld als jouw profielfoto, dan denkt iedereen dat jij Tinkiewinkie bent én niet die met puistjes. Daar kun je van profiteren. Want ook je profiel hoef je niet tot nauwelijks in te vullen. Dus wat vul jij in, de Teletubbie-berg. Niemand weet verder iets van je én dat is fijn!

‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’. Nou, daar hebben we Twitter voor. Je hoeft niet op je achterhoofd gevallen te zijn om het dan nog niet te begrijpen. Je typt je berichtje over wat je doet, wat je zeg of wat je wil zeggen en ‘klik’, ‘ie is al verzonden. Het is bijna te gemakkelijk. Een kind kan niet meer de was doen, want die zit tegenwoordig op Twitter.

Wat nieuw is willen we hebben. Ja, dat is echt zo. Want die ontzettend fijne Iphone4 van jou was nog niet helemaal versleten, maar toch gooi jij hem opzettelijk in een emmer water. Opsie. Nieuwe hebben, want die is beter, leuker, wilder en spannender. En zo was dat met Twitter ook. Het was nieuw, dus het was leuk. 


Wat ben je aan het doen? Dat gaat je helemaal niets aan. Jawel hoor, want op Twitter zetten we met z’n allen wat we eten, wat we gegeten hebben, waar we geslapen hebben, waar we heen gaan en waar we géén zin in hebben. En het liefst zetten we daar nog een fotootje bij ook, mocht het niet duidelijk zijn.

We hebben allemaal we iemand met we stiekem wel een beschuitje
willen eten. Hè dames, Louis Talpe? Maar we weten dat dat onmogelijk is. Maar gelukkig is daar Twitter. Daar worden helaas voor de eerder opgewarmde dames, geen bischuitjes uitgedeeld, maar we kunnen 24/7 wel meekijken op welke rode loper ze nu weer staan. Ennuh, misschien regeert ‘ie wel op jouw tweet. Ooeeh, dat vinden we leuk.

Twitter is het nieuw 8-uur journaal. Ja echt, want buiten dat wij steeds eerder zijn met nieuws, een lachje naar de redacties van de nieuwsbulletins, komen er ook steeds meer journalisten en rubrieken online. Wanneer er iets gebeurd, dan sta jij daar steady, met alleen maar je telefoon; je Twittert, maakt foto’s en bent eigen reporter. En dan pas komen de professionals, maar jij stond daar al 1,5 uur foto’s te maken. Want dat vinden wij soms toch ook wel leuk, ramptoerist spelen, met  onze Instagramm'etjes en Twitter-vriendjes in onze broekzak.

Mocht je me nog niet beu zijn, dan grijp nu je kans, ook deze grapjas is te volgen op Twitter. Of dat grappig of niet kun je het beste zelf uitmaken: https://twitter.com/MartvGerwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten