maandag 13 mei 2013

Vooruit je mag het ook lezen als je er niet doorheen zit; lachtherapie.

Nou, het gros van jong Nederland zat zich vanmiddag peentjes te zweten in een reptielenhuis van een gymzaal én bij jou op het werk zat het ook niet helemaal mee. Wat jij nodig hebt, is een lach-injectie. Want je weet het, maar toch herhaal ik het even voor je, lachen is goed, leuk en gezellig.


Maar lachen is ook gezond. Jaja. Lachen ontspant. Jaja. Lachen versterkt je afweersysteem, dé reden waarom deze grapjas nauwelijks ziek op bed ligt. Jaja. Het maakt je spieren losser en het geeft je een lichamelijke boost. Jaja. Tot zover het kwakzalvende riedeltje van de lachtherapeut, dan mag je van mij nog aannemen dat lachen goed is voor je creativiteit. Is dat even fijn. En in het café bij het aanbieden van een drankje aan die blonde schone, breek je het ijs op de beste manier door lekker te lachen. Die gekke Bassie was dus zo gek nog niet. Dus, wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

Maar leuk en aardig, er zijn toch momenten dat we ons niet zo kiplekker voelen. De dag voelt als een sleur, het wachten voor de kassa duurt ook bij ‘de vierde in de rij, kassa bij’, net even te lang. En die bon op je voorruit voor dubbel parkeren, maakt je dag er niet beter op. Deze grapjurk heeft dé tip; lach, want van lachen wordt je blij!

Maar hè, dat moeten we wel echt blijven doen hoor. Want onze (voor)ouders in de jaren ’50, dat waren toch echt grotere lachebekjes dan wij. Zij lachte 18 minuten lang, niet aan één stuk hoor, ben maar niet bang, terwijl wij dat hooguit nog maar 6 minuten doen, per dag. En toen wij nog wel legaal in onze luier mochten rondlopen, lachte we dagelijks zo’n 100 keer, als volwassene moeten we blij zijn als we de 10 halen. Nee leuk.

Omdat ik jullie niet zuurverdiend geld uit je broekzak wil kloppen, stel ik dus voor met z’n allen eens lekker te lachen. Gooi je werk, je examenbundel of wat ook aan de kant en begin er samen met mij aan. Stoot je buurman, vriendin, vrouw, vriend of whatever gerust even aan; en doe HAHAHAHAHA. (Herhaal dit net zo lang totdat de politie komt vragen of het wat zachter mag).

Om toch een beetje reclame te maken voor die lachsessies, het heeft wel écht voordelen hoor. Geen grapje. Want na afloop weet je waar ik het nu over heb; je bent ontspannen, het helpt je relativeren en het houdt je gezond. Fijn hè.

Dus afsluitend; je weet het hè, zit het even tegen, lees alinea 5 van dit blogbericht, nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. De gevolgen zijn graag gedaan. Uw lachen werd mogelijk gemaakt door uw lachtherapeut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten